Vervelende eigenschappen van de mens

Vervelende eigenschappen van de mens

Iedereen heeft dingen waarvan ze weten dat het anders aangepakt moet worden. We hebben allemaal goede en slechte eigenschappen en dat kun je in veel dingen ook terugzien. Sommige mensen zijn lui, andere te spraakzaam en weer anderen kunnen geen prioriteiten stellen. In deze blog noemen wij een aantal dingen die veel mensen beter zouden kunnen doen. de meest uiteenlopende dingen mogen af en toe wel wat meer aandacht krijgen. Wil jij weten over welke taken en dergelijke wij het hebben? Lees snel verder en je komt erachter of het ook op jou slaat.

De typische student

Veel studenten kiezen er vaak voor om hun werk op het laatste moment te doen. Hoewel er genoeg tijd is om een opdracht te doen(lees drie maanden of langer) wachten de meesten tor de avond van tevoren. Een duidelijke reden hiervoor heeft niemand, maar het gebeurt wel erg vaak dat studenten tot laat in de nacht bezig zijn met een opdracht die ’s ochtends ingeleverd moet worden. Een slechte eigenschap? Zeker weten, want als je gewoon wat eerder begint kun je rustig aan doen en (niet geheel onbelangrijk) nachtrust krijgen. Je hebt er vrijwel niets aan als je zo lang wacht om een opdracht te maken. Onze tip: begin meteen als je een opdracht krijgt en verdeel het werk over de komende weken.

Je mond en gebit verwaarlozen

Waar dit eigenlijk vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn een hoop mensen die wel een tandartsverzekering hebben, maar geen tandarts óf ze bezoeken de tandarts niet. Voor de eerste groep is het erg vervelend als er onverwacht iets is gebeurd. Als er iets met je gebit aan de hand is, is het fijn als je bij jouw tandarts kan aankloppen. Gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid van spoedtandarts amsterdam die iedereen dag en nacht helpt met zijn of haar gebit. Iedereen die nog geen tandarts heeft kan bij spoedtandarts amsterdam in ieder geval wel terecht.

Tanken als je niet anders kan

Een ander raadsel is dat van het tanken. De meeste mensen tanken op tijd.  Zij houden in gedachten dat het niet handig is als het brandstof op is en je nog een heel stuk te gaan hebt. Als je stil komt te staan op de weg is het niet alleen vervelend voor jou als bestuurder, maar ook voor de andere mensen in het verkeer die misschien achter je staan. Deze en andere slechte eigenschappen en gewoontes van mensen moeten de wereld uit geholpen worden. Of dat gaat lukken is een tweede.


Reageren is niet mogelijk.