Studentenleven: kies de stijl die bij je past

Studentenleven: kies de stijl die bij je past

Toen ik ging studeren moest ik op zoek naar een kamer. Kamers zijn schaars. Er zijn diverse sites waar beschikbare studentenkamers staan vermeld. Je moet maandelijks een bedrag betalen om te kunnen inloggen op die sites. Er komt veel volk af op één kamer. Als je geluk hebt mag je komen hospiteren; een veekeuring waar je je niet op kunt voorbereiden. Neem je drank mee dan kom je gretig over, doe je dat niet dan ben je een krent. Breng je een krat bier mee dan wordt de ander gekozen om dat die een fles whisky had meegenomen. Vaak hospiteer je met meerdere studenten tegelijk. Soms had ik het idee dat er niet eens een kamer beschikbaar was. Eventueel meegebrachte drank werd meteen soldaat gemaakt. Een achterlijk gedoe, dat hospiteren, het moest verboden worden.
Na een half jaar forenzen van huis naar de campus, vijf uur treinen per dag, had ik een kamer! Vanaf dat moment veranderde mijn leven totaal.

Feesten

Het was feesten geblazen. Elke dag. Om dat te kunnen betalen had ik een baantje in de horeca. Na sluit was het nog feest in het studentenhuis. De volgende ochtend sliep ik door mijn wekker of was ik te brak om mijn bed uit te komen. Het was té gezellig. Zo kon het niet doorgaan. Ik zou mijn eerste jaar niet halen als er niets zou veranderen. Ik besloot te gaan studeren in de universiteitsbibliotheek. Daar was het stil en werd ik niet gestoord door brallende huisgenoten. Zo makkelijk als ik altijd had gestudeerd, zo moeizaam ging het nu. Mijn ritme, de alcohol, het gebrek aan slaap, de zorgen over mijn studie. Mijn pa had mij er al op aangesproken. Hij dreigde zijn financiële bijdrage in te trekken.

Focus

Even leek het dat ik de ultieme oplossing voor mijn vermoeidheids- en concentratieprobleem had gevonden toen ik wat amfetamine pillen van een huisgenoot had gekocht. De vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon en ik kon lang doorgaan met werken of studeren. Maar als de speed was uitgewerkt kwamen de fysieke klachten. Een keer raakte ik in paniek toen ik geen pil bij de hand had. Daar schrok ik van. Dit kon niet goed zijn. Ik ben gestopt met gebruiken omdat ik geen Speed verslaving wilde ontwikkelen. Daarna ben ik weggegaan uit het studentenhuis. Die levensstijl kan ik niet bolwerken. Ik huur nu een kamer in een dorp verderop. Bij een ouderwetse hospita. Mijn leven is nu wel een stuk saaier. Als ik zin heb ga ik op bezoek bij het studentenhuis, altijd gezellig daar. Voordeel is: ik kan komen en gaan wanneer ík wil. Mijn studieresultaten zijn weer op orde. Pa ook weer blij.


Reageren is niet mogelijk.