Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf jezelf ontwikkelen

Heb jij wel eens op een punt in je leven gestaan dat je het gevoel had compleet vast te zitten? Je werkt alweer een jaar of 10 voor dezelfde baas, je hebt jezelf wel iets omhoog weten te werken maar de werkzaamheden zijn intussen alweer een hele tijd hetzelfde. Je begint de uitdaging in je werk te verliezen en dit heeft ook zijn weerslag op je privéleven. Tijd om daar iets aan te veranderen! Je zou natuurlijk een nieuwe baan kunnen zoeken en als je echt niet op je plek zit zou je daar misschien eens serieus je gedachten over moeten laten schijnen. Maar je kunt de uitdaging ook op een ander gebied opzoeken.

Blijven groeien

Het is enorm belangrijk dat je jezelf blijft uitdagen in het leven. Dit doe je door doelen te stellen en steeds een stapje verder te gaan dan je gewend bent. Wel is het van belang dat je overzicht probeert te houden in dit proces. Wat mij hierbij enorm heeft geholpen is het aanschaffen van een goede agenda. Een agenda waarin je je doelen kunt omschrijven en je kunt bijhouden of je deze ook gehaald hebt doordat je regelmatig wordt herinnerd aan de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt. Vier de kleine overwinningen die je behaald hebt, dat maakt het een stuk leuker om vervolgens weer nieuwe stappen te zetten.

Blijven leren

We leven in een fantastische tijd! Oké, de maatregelen rondom het coronavirus daargelaten. Maar we leven in een tijd van het internet. Een tijd waarin alles binnen handbereik is. Zo ook een uitgebreid assortiment aan opleidingen en cursussen. Je zou kunnen overwegen om een thuisstudie te gaan doen en zo meer kennis in jouw vakgebied op te doen. Of je kiest ervoor om bijvoorbeeld via Soofos een cursus te volgen. Er zijn op internet allerlei soorten korte en langere cursussen te volgen. Heb je bijvoorbeeld altijd al meer willen weten over programmeren? Heb je stiekem altijd al Spaans willen leren spreken of misschien wel gitaar willen leren spelen? Of wat denk je van een grafische vormgeving cursus? Het is allemaal mogelijk.

Blijven ervaren

Naast het tot je nemen van nieuwe informatie is er soms gewoon op uit gaan en dingen doen ook enorm van belang. Blijf nieuwe dingen ervaren. Trek de natuur in en maak eens een flinke wandelen, je zal merken dat de vastzittende energie in je lichaam weer zal gaan stromen dankzij de lichaamsbeweging. Het is letterlijk een kwestie van in beweging komen om ook in andere aspecten van je leven weer beweging te creëren. Ervaar en durf te genieten van al het moois om je heen.


Reageren is niet mogelijk.