Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een regendouche

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een regendouche

Een douche die je het gevoel geeft alsof je staat te douche in een zachte en warme regenbui, dat wil toch iedereen? Grote kans dat jij dus ook zit na te denken over een regendouche. Daarom helpen we je een klein beetje op weg en vertellen we je waar je op moet letten als je zo’n douche gaat aanschaffen.

Hoe groot moet de regendouche zijn?

De regendouche is in verschillende groten te verkrijgen. We spreken hierbij dan ook wel over de doorsnede van de douche. Deze doorsnede bepaald voornamelijk hoeveel water er uit de douche komt. Hoe groter de doorsnede, hoe meer water je kunt verwachten tijdens een douchebeurt. Bij een doorsnede van 20 cm mag er al worden gesproken van een regendouche. De doorsnede kan oplopen tot wel 70 cm. Welke doorsnede geschikt is voor jouw badkamer hangt natuurlijk helemaal af van ruimte, budget en gewenste hoeveelheid water. Vooral de maten 20 cm tot 40 cm doorsnede zijn het populairst. Deze maat komt in elke badkamer eigenlijk prima tot zijn recht.

Hoe dient de douche bevestigd te worden?

Als de gewenste maat duidelijk is moet deze natuurlijk nog in de badkamer bevestigd worden. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten montage mogelijkheden. De mogelijkheden zijn een opbouw douche of een inbouw douche. Kies je voor de opbouw regendouche dan wordt er bij de montage gebruik gemaakt van een wandarm. Bij een wandarm loopt er een stang langs de muur om zo de douchekop te voorzien van water. De stang kan in zicht blijven of kan worden weggewerkt achter een extra wand. Dit is maar net wat je zelf wilt. Bij de inbouw regendouche komt het water uit het plafond. De stang is in dit geval dus niet zichtbaar omdat deze is ingebouwd. Hou er wel rekening mee dat bij een inbouw douche meer werkzaamheden komen kijken. De muur moet bijvoorbeeld worden opengebroken mochten de leidingen nog niet goed liggen. Het resultaat daarin tegen is wel ultiem.

Voor welke afwerking kies je?

Ook kun je natuurlijk nog kiezen in de afwerking van de douche zelf. Regendouches worden steeds populairder en dat betekent dat ze ook in steeds meer soorten en vormen worden aangeboden. Zilver (of chroom) zijn natuurlijk de meeste voorkomende kleuren maar ook zwart wordt tegenwoordig steeds meer gekocht. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor mat, glans of geborsteld wat betreft de uitstraling. Zo creëer je toch een unieke badkamer die helemaal voldoet aan jouw wensen.


Reageren is niet mogelijk.