Hoe kun je een gezonde lifestyle creëren

Hoe kun je een gezonde lifestyle creëren

Het is van groot belang om zorgvuldig om te gaan met je lichaam. Je hebt er maar één en je moet er nog je hele leven mee doen. Daarom is het verstandig om een gezonde levensstijl te hanteren. Er zijn een aantal dingen die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Je kunt een gezonde levensstijl creëren door genoeg te blijven sporten, gezond te eten en voldoende te slapen. Daarnaast is het belangrijk dat je al je vitamines binnen krijgt. Je kunt namelijk het beste je lichaam onderhouden door de juiste voedingsstoffen in te nemen. In dit blog zal ik uitleggen hoe ik ervoor zorg dat ik een gezonde levensstijl blijf hanteren.

Blijf genoeg sporten

Ik denk dat iedereen weet wel dat sporten erg gezond voor je lichaam is. Het is belangrijk dat je iedere dag wel minimaal een half uur tot een uur beweegt. Zelf fiets ik dagelijks een half uur en probeer ik om de dag naar de sportschool te gaan. In de sportschool doe ik zowel aan krachttraining als aan cardio. Ik vind die combinatie erg fijn. Zo kan ik aan mijn spieropbouw en aan mijn conditie werken. Bovendien is sporten niet alleen goed voor mijn fysiek, maar ook voor mijn geest. Door elke keer bij het sporten mijn grens op te zoeken word ik mentaal ook sterker. Daarbij is het wel belangrijk om niet volledig over je grens te gaan, want dat kan voor blessures zorgen.

Probeer voldoende te slapen

Een goede nachtrust wordt nog door velen onderschat. Slapen wordt door sommige experts zelfs belangrijker gezien dan goed eten en bewegen. Het is essentieel voor het goed functioneren van je lichaam en van je geest. Er zijn onwijs veel redenen te noemen waarom je een goede nachtrust dient te hebben. Slaapgebrek kan bijvoorbeeld zorgen voor concentratieverlies, voor angstige gevoelens en voor extra kilo’s  lichaamsgewicht. Daarnaast verzwakt het je immuunsysteem en kan het leiden tot een kortere levensduur. Kortom, het is enorm belangrijk om voldoende te slapen.

Gezonde voeding

Tot slot draagt gezonde voeding ook veel bij aan een gezonde levensstijl. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen en de benodigde vitamines binnenkrijgt. Vitamine D zorgt bijvoorbeeld voor sterke botten en tanden. Daarnaast ondersteunt het de spierfunctie en is het belangrijk voor het immuunsysteem. Doordat we in Nederland een tekort aan zonlicht hebben, is het lastig om een optimale Vitamine D spiegel te behalen. Een tekort aan Vitamine D kan zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen. De beste remedie tegen een Vitamine D tekort is naar mijn mening het innemen van Vitamine D supplementen.


Reageren is niet mogelijk.