Jezelf vermaken in tijden van corona

Jezelf vermaken in tijden van corona

We leven in een vreemde, angstige tijd. Maar de beste manier om tegen angst te vechten, is voorbereid zijn en zorgen dat je zelf gezond, gelukkig en vermaakt blijft.

Vorig jaar was het nog onvoorstelbaar: thuis in quarantaine gaan, uit angst voor een virus. Maar inmiddels zijn er veel mensen die vrijwillig thuis blijven, is thuiswerken het nieuwe normaal en ben je met avonden thuis op de bank zitten niet langer een saaie lanterfanter maar een held.

Jong geleerd, oud gedaan

Deze dagen thuis alleen besteden brengt me terug naar mijn kindertijd. Als enigst kind was ik altijd op mezelf aangewezen. Het dorpje waar ik opgroeide was maar klein, en naast mijn vier jaar jongere nichtje waren er maar weinig leeftijdsgenoten. Zo heb ik altijd wel manieren gevonden om mezelf te vermaken. Ook nu.

Ik merk om me heen dat mensen het een benauwend gevoel vinden, dat alleen zijn. Ze worden niet gelukkig van ‘dit nieuwe normaal’. Daarom heb ik wat tips om beter om te gaan met alleen zijn en je zelf te vermaken!

Maak dingen

Het redmiddel tegen stress, verveling en eenzaamheid in een? Ga dingen maken, met je handen! Of je nou collages maakt met oude magazines, aan het bakken slaat of met verf in de weer gaat: laat je creativiteit de vrije loop gaan. Speur pinterest af naar de leukste DIY-projectjes. Genoeg potjes en lampjes voor je eigen interieur geknutseld? Dan zijn er vast nog vrienden die je er erg gelukkig mee maakt.

Van badkamer naar personal resort

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik tegenstribbelend samen met een vriendin voor het eerst naar een spa ging. Wat een genot! Maar een spa bezoeken zit er de komende maande niet in. Sinds de eerste spa probeer ik regelmatig dit gevoel van ontspanning ook thuis na te bootsen. Alles wat je nodig hebt zijn wat lekkere gezichtsmakertjes, lotion, lichaamsolie, een lekkere scrub en badzout. Voeg wat kaarsjes toe voor de sfeer, een ontspannen muziekje en voila: een vijf sterren spa ervaring! En dat zonder pottenkijkers en gêne!

Op pad wanneer het kan

Natuurlijk is het advies: blijf zo veel mogelijk thuis. Ook al vind ik dat over het algemeen goed vol te houden, toch móet ik er af en toe even uit. En dan niet om de verplichte boodschappen te doen, maar juist om er even echt uit te gaan. Ik houd daarom hotelaanbiedingen in de gaten: in je eentje een nachtje in een hotelletje, misschien een mooi natuurgebied ernaast. Het is een simpel uitstapje, en door het wegblijven van toeristen nu spotgoedkoop en ontzettend rustig. Ook in mijn eentje een museum bezoeken is een heerlijke manier om even met je hoofd ergens anders te zijn. Een mondkapje mag de pret niet drukken.

Je weet zelf het beste wat je leuk vind om te doen. Deze gekke tijd is juist een kans eens naar jezelf te luisteren en jezelf de tijd gunnen dit daadwerkelijk te doen, zonder al die sociale verplichtingen. Omdenken, dus!


Reageren is niet mogelijk.