Hoe ga je met een grote groep op vakantie?

Hoe ga je met een grote groep op vakantie?

Op vakantie gaan is een hele uitdaging. Je zult allerlei dingen moeten regelen en dit is niet heel makkelijk. Het vervoer, de accommodatie, vrij vragen van werk en ga zo maar door. Je bent hier redelijk voor op jezelf aangewezen en dat kan soms als een enorme last voelen. Als je dan ook nog eens een vakantie voor een grote groep moet regelen, is dit nog erger. Een grotere groep bestaat namelijk uit meer mensen. Meer mensen staat gelijk aan meer wensen en meningen. Dit maakt het nog lastiger. Om daar wéér een schepje bovenop te doen, is het ook nog eens een uitdaging om überhaupt een locatie te vinden voor een grotere groep. Gelukkig is daar een groepsaccommodatie 30 personen voor, maar daarover later meer. We vertellen je in deze blog hoe je een vakantie organiseert voor een grote groep, dus lees vooral verder als je hier nieuwsgierig naar bent geworden. 

Inventariseren

Allereerst is het zaak om eens te gaan inventariseren. Wat bedoelen we met inventariseren? Nou, het in kaart brengen van al jullie wensen en eigenschappen. Schrijf eens op met hoeveel jullie zijn, dit is al een eerste stap. Je kunt, als je dit nog niet zeker weet, een onderscheid maken tussen mensen die zeker meegaan, het nog niet zeker weten en die überhaupt niet meegaan. Daarnaast zul je moeten opschrijven wat de beschikbaarheid van degenen is. Als je dit makkelijk wil regelen, kun je hiervoor een datumprikker gebruiken. Als iedereen dit heeft ingevuld, krijg je een datum te zien waarop de meeste mensen kunnen; dat is wel zo handig! Na het inventariseren van het aantal personen en de data wacht er nog één ding; het inventariseren van de wensen. Moet er een zwembad bij zitten? Hoeveel slaapkamer zijn er nodig? Ga zo maar door, je kunt het zelf wel invullen. 

Keuzes

Eenmaal geïnventariseerd is het tijd voor de concrete keuzes. Een groepsaccommodatie voor veel personen is er meestal niet in overvloed, maar je zult nog steeds keuzes hebben. Kijk bijvoorbeeld een naar een groepsaccommodatie Zeeland als je lekker bij het strand wil uitwaaien. Er is vast wel iets te vinden dat iedereen enigszins naar wens is, maar besef je goed dat je nu eenmaal niet kunt voldoen aan alle eisen van iedereen. Als je met een grote groep bent is dit onmogelijk om te doen, verwacht dan ook niet dat het jou wél lukt. 


Reageren is niet mogelijk.