Een gezonde bescherming van de huid

Een gezonde bescherming van de huid

Het is ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen. Iedereen heeft natuurlijk een ander soort huid. Denk aan een droge huid of een vette huid. Dit behandel je natuurlijk altijd op een andere manier. Ook verschilt het per persoon wat er wel of niet werkt.  Wij geven vandaag wat tips!

SPF

Veel mensen smeren zichzelf alleen in de zomer of met een felle zon goed in met SPF. Toch is het erg belangrijk om dit altijd te doen. Het kan vanzelfsprekend geen kwaad en de zon kan ook in andere seizoenen erg fel zijn. Tuurlijk geniet iedereen van de heerlijke zonnestralen, maar het is ontzettend slecht voor onze huid. Zorg ervoor dat je vast in je make-up routine een SPF dagcrème smeert. Door dit soort kleine dingetjes bescherm je je huid al. 

Aganolie

Arganolie is een goede plantaardige olie, die ook wel de boom der schoonheid genoemd wordt. Dit is altijd al een enorm bekende olie in Marokko, maar nu ook in Nederland. Het maken van arganolie is een zeldzaam proces wat erg lang duurt. Daarnaast zijn argan bomen erg schaars en dus ook heel gewild. Deze bomen groeien alleen in het zuiden van Marokko. De meeste mensen gebruiken arganolie voor in het haar. Dit zorgt ervoor dat het haar minder droog wordt en is ook ideaal voor mensen met dun haar. Er zit veel vitamine E in wat ook weer zorgt voor de juiste voeding. In principe is het gebruik van arganolie voor niemand een slecht idee en kan het dus nooit kwaad. Wel is het natuurlijk het beste om dit te gebruiken op het moment dat je haar het echt nodig heeft. Het is niet goedkoop, dus vandaar is het beter om dit alleen in tijden van nood te gebruiken. Door het gebruik van arganolie krijg je ook veel volume en glans terug. 

Eczeem behandelen natuurlijk

Het hebben van eczeem is natuurlijk ontzettend vervelend. De een heeft er meer last van dan de ander. Ook kan het bepaalde periodes heftiger zijn, denk aan de winterperiode. Het is erg belangrijk om eczeem goed te behandelen op het moment dat je er last van hebt. Wat we altijd aanraden is om airco en felle zon te vermijden. Dit helpt niet met eczeem en zorgt ervoor dat het erger wordt. Wat aangeraden wordt, is elke ochtend gebruik maken van een speciale lichtlamp. Ook lichttherapie blijkt te werken. Dit is natuurlijk altijd te moeite waard om te proberen. Eczeem behandelen natuurlijk is erg lastig, omdat het vaak niet werkt. Toch wordt er ook altijd aangeraden om meerdere malen per dag je huid goed in te smeren met een plantaardige huidolie, bijvoorbeeld arganolie!


Reageren is niet mogelijk.