Goede stukadoor – hoe kies ik de juiste?

Goede stukadoor – hoe kies ik de juiste?

Wanneer je aan het verbouwen bent en de muren moeten gestuct worden, wil je natuurlijk een goede stukadoor inhuren. Maar hoe kies je de juiste man voor de klus? Hoe weet je dat je een goede stukadoor voor je hebt? Om jou een handje op weg te helpen, geven wij je een paar tips voor het uitzoeken van een deskundige stukadoor. Met deze checklist zal jij gegarandeerd een goede stukadoor inhuren voor de klus. Dus ga er even goed voor zitten, pak een notitieblokje met een pen en schrijf gerust mee terwijl wij je uitleggen hoe ook jij een goede stukadoor kunt kiezen.

Deskundigheid testen van goede stukadoor

Zoals het gezegde gaat: goede voorbereiding is het halve werk. Je weet dat je te maken hebt met een goede stukadoor als hij je duidelijk kan uitleggen wat hij gaat doen, welke materialen hij gaat gebruiken én wat jij kunt doen ter voorbereiding. Goed stucwerk heeft namelijk een beetje voorbereiding nodig. Dit geldt voor zowel de goede stukadoor als voor jou als woningeigenaar. Wanneer de stukadoor jou niet kan vertellen wat er gedaan kan worden ter voorbereiding, moet je even achter je oren krabben. Tijdens het stucen is het namelijk belangrijk dat er niets in de weg staat en alles soepel verloopt. Als de stukadoor geen enkele suggestie doet, dan zal het waarschijnlijk niet zo’n goede vakman zijn.

De Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven

Ben je niet zo van het vragen stellen, maar wil je alsnog controleren of je te maken hebt met een goede of slechte stukadoor? Vraag dan of de stukadoor aangesloten is bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Een erkende, goede stukadoor moet namelijk aan eisen voldoen om bij die vereniging te horen. Bovendien controleert de NOA de opleiding, de ervaring en de kwaliteit van het werk van de stukadoor in kwestie. Dus wil je zeker weten een goede stukadoor kiezen? Controleer dan of hij aangesloten is bij de NOA.

Tips krijgen van de stukadoor

Een laatste manier waarop je kan controleren of je met een goede of slechte stukadoor te maken hebt, is de uitvoering. Zo zal een goede stukadoor communicatie en betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast controleert een vakman voordat hij begint met stucen of er wel voldoende licht is zodat hij zijn werk optimaal kan uitvoeren. Wordt er niet aan deze zaken gedacht door de stukadoor? Dan kan je beter verder blijven zoeken.

Met de bovenstaande tips en checklist kun jij nu eenvoudig een goede en deskundige stukadoor uitkiezen!


Reageren is niet mogelijk.