Ga jij deze maand in de uitverkoop shoppen? Lees eerst deze tips!

Ga jij deze maand in de uitverkoop shoppen? Lees eerst deze tips!

Shoppen in de sale periode is voor veel koopjesjagers een leuke bezigheid. Je kunt al je items van je verlanglijstje scoren voor een betere prijs en wie wil dat nou niet?! Helaas levert de sale periode ook een aantal minder leuke dingen op. Zo is het een risico dat je doorslaat in je shopgedrag en veel te veel geld uitgeeft waardoor je later in de problemen komt. Ook kan het zijn dat je je laat verleiden tot slechte aankopen en dat je uiteindelijk veel geld kwijt bent aan miskopen die je toch nooit gaat dragen. Om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen, zullen we een aantal goede tips met je bespreken. Ga jij nog shoppen in de sale? Lees dan eerst deze blogpost!

Neem een kijkje in je kast

Heb jij een hele verlanglijst met items en weet je niet wat je het beste kunt kopen? Neem dan eerst een kijkje in je huidige kledingkast! Welke items ontbreken er nog of zijn nu écht aan vervanging toe, en staan deze ook wel op je verlanglijstje? Markeer de dingen in je lijstje die je het hardst nodig hebt, en wanneer er nog dingen ontbreken, voeg ze dan toe. Ook kun je bij deze stap het beste je kast opruimen wanneer dit nodig is. Zo weet je weer precies wat je hebt en kijk ook gelijk even naar wat past en wat eventueel weg kan.

Bepaal je budget

Vervolgens is het goed om van tevoren te kijken naar het maximale bedrag dat je van jezelf mag uitgeven. Ben realistisch en zorg dat je later in de maand niet in de problemen komt op financieel gebied. Heb jij wat duurdere items op het oog zoals een 7 for all mankind jeans of een van de vele mooie michael kors tassen? Dan is de sale hét moment om deze items aan te schaffen! Deze items stonden namelijk al een tijd op je lijstje en wilde je eigenlijk ook hebben voor de volle prijs. Vandaar dat je met deze items niet snel een miskoop zult doen. Zo komen we gelijk bij de laatste tip.

Laat je niet verleiden tot impulsaankopen

Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je in de stad iets tegen het lijf loopt waarvan je niet wist dat het bestond en je het heel graag wilt hebben. Wanneer dit een keer gebeurt, is dit zeker niet erg, maar laat je niet verleiden tot allerlei impulsaankopen! Vaak worden mensen verleid door de zogenaamde hoge kortingen, maar wist je dat artikelen vaak eerst in prijs worden verhoogd en vervolgens met 60% worden afgeprijsd? 


Reageren is niet mogelijk.