Het stofje is belangrijk voor het draagcomfort

Het stofje is belangrijk voor het draagcomfort

Je kunt zeggen wat je wilt, maar kleding kan er nog zo mooi uit zien, als de stof niet fijn voelt, dan draag je het niet. Dat geldt voor alle kleding. Voor damesblouses, voor pantalons, voor jurkjes en ook zeker voor je ondergoed. Als het kriebelt of prikt draag je het niet. Of maar één keer. En dat is natuurlijk zonde. Ook wanneer je enorm gaat zweten in bepaalde kleding, dan laat je het wel uit je hoofd om dat nog een keer aan te trekken. Hoe mooi het er ook uit ziet en hoe goed het je ook staat. Je wilt je immers comfortabel voelen in je kleding. Niet opgelaten of gegeneerd.
Damesblouses

Kies de juiste materialen voor je kleding

Katoen en zijde zitten altijd fijn. Je moet dan wel even rekening houden met het feit dat je moet strijken, maar dan heb je ook wat. Katoen en zijde zal geen zweterig gevoel geven en de kans op prikken en kriebelen wordt tot een minimum beperkt. Maar ja, zijde is niet voor iedereen te betalen en dat kan nog wel eens een hindernis zijn. Gelukkig zijn de meeste kledingsoorten er ook in katoen. Dat absorbeert zweet en kan vaak gewassen worden zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Oké, strijken blijft een dingetje, maar dat is dan te overzien.

Knip de labels uit de nekken

Wanneer je altijd een geïrriteerd plekje achterin je nek hebt, dan is de kans groot dat dat komt door het label. Dat label heb je eigenlijk niet nodig, want de wasvoorschriften zijn over het algemeen aan de linkerkant van je blouse of shirt ingenaaid. Je kunt het label uit je nek dus prima wegknippen. Maar doe dit wel grondig. Een klein randje dat is overgebleven kan voor veel irritatie zorgen. Duik dus in de naaikoffer van je oma en zorg dat je het label met een tornmesje te lijf gaat. Zo haal je het complete label weg en is de irritatie als sneeuw voor de zon verdwenen.

Kantjes zijn leuk, maar kunnen flink kriebelen

We hebben ze allemaal in de kast, de leuke hemdjes en bh´s met mooie kant langs de randen. Het ziet er prachtig uit, maar kan flinke irritatie opwekken door het gekriebel. Kies voor kleding met kant van katoen. Je weet dan dat het mooi blijft en dat de irritatie flink wordt beperkt. Je kunt de katoenen kleding ook gewoon in de wasmachine doen. Op de hand wassen hoeft echt niet.


Reageren is niet mogelijk.