lifestyle centre

Welk hondenvoer past bij de lifestyle van jouw hond?

hondenvoer

Er zijn verschillende soorten hondenvoer. Het kan lastig zijn om door de vele merken, soorten en varianten hondenvoer te zien wat nou de verschillen zijn. In deze blog zal ik uitleggen wat nou precies de verschillen zijn, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw hond.

Droogvoer

Droogvoer bestaat uit alle verschillende soorten hondenbrokken. Er zit echter nog een groot verschil tussen de verschillende soorten hondenbrokken. Het grootste verschil zit tussen de geperste en de krokante brokken. Geperste brokken zijn stevig samengeperst. Het grootte voordeel hiervan is, is dat je hier minder van hoeft te geven om je hond alle voedingswaarden binnen te laten krijgen. Dit is ideaal voor actieve honden. Ook zette de geperste hondenbrokken niet uit in de maag van de hond. Bij krokante brokken zetten de brokken namelijk wel uit in de maag. Krokante hondenbrokken worden namelijk geëxtrudeerd bij een hele hoge temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de brokken krokant worden, maar ook dat deze het vocht verliezen. Als het in aanraking komt met ander vocht zal de brok uitzetten, dit gebeurd dus in de maag van de hond.

Blikvoer

In blikvoer kan, in tegenstelling tot brokken, vlees bevatten. Vaak vinden honden blikvoer heel lekker, maar dit verschilt uiteraard per hond. Het voordeel van blikvoer is dat de hond nu ook relatief vers eten binnenkrijgt ten opzichte van de brokken. Ook is blikvoer vaak lang houdbaar dus je kan het in bulk inslaan. Het nadeel is wel dat er veel vocht in het blikvoer zit. Hierdoor moeten honden er meer van eten dan van bijvoorbeeld de geperste brokken. Als je hele actieve honden hebt kan dat nog wel eens tot problemen lijden.

Diepvriesvoer

Tegenwoordig is er ook hondenvoer uit de diepvries. Dit diepvriesvoer is vergelijkbaar met het blikvoer, het grote verschil is echter dan diepvriesvoer eerst moet worden ontdooid voordat het aan de hond kan worden gegeven. Wel moet je er rekening mee houden dat je ontdooid hondenvoer slechts twee dagen ontdooid in je koelkast kan laten liggen. Het grote voordeel van diepvriesvoer is dat het verser smaakt dan blikvoer, waardoor honden diepvries voer vaak extra lekker vinden.

Hondensnacks

Er zijn ook verschillende hondensnacks te verkrijgen. Af en toe zijn er momenten dat je hond een beloning heeft verdiend of dat het tijd is om hem te verwennen. Een lekkere hondensnack is daar dan ook ideaal voor. Er zijn verschillende soorten hondensnacks, elke hond houd weer van wat anders dus experimenteer er vooral mee.

Mobiele versie afsluiten