lifestyle centre

Ga jij binnenkort kranten bezorgen? Houd hier dan rekening mee!

Heb jij nog geen baan en heb je gesolliciteerd op de functie bezorger? Dan is de kans ook ontzettend groot dat je aangenomen word als bezorger. Er is namelijk een flink tekort aan bezorgers in Nederland en daarnaast is het vrij simpel werk. Je hebt er namelijk geen opleiding voor nodig en daarom kiezen enorm veel jongeren om kranten en andere folders te bezorgen. Voordat je aan de slag gaat als bezorger, is het enorm belangrijk om met enkele punten rekening te houden. Welke punten dat precies zijn, vind je in dit artikel. 

 

Je moet erg vroeg opstaan 

Veel jongeren denken dat ze de kranten kunnen bezorgen wanneer het hun uitkomt, maar het is enorm belangrijk om er rekening mee te houden dat kranten zo snel mogelijk bezorgd moeten worden. Als je de ochtendkrant gaat bezorgen in bepaalde wijken, is het zelfs gewenst dat je voor zeven uur al klaar bent met het bezorgen van de kranten. Veel mensen die de ochtendkrant lezen, willen namelijk elke ochtend de krant lezen voordat ze naar werk gaan. Zij vinden het dan ook erg vervelend als de krant niet op tijd in de brievenbus ligt. 

 

Het is zwaar werk 

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je enorm veel gewicht bij je draagt op de fiets. Een krant of een pakket folders weegt natuurlijk niet veel, maar wel als je er honderden bij je hebt. Het is dus zeker verstandig om een Lovens bakfiets aan te schaffen en het liefst een elektrische Lovens bakfiets. Een elektrische bakfiets is namelijk voorzien van een handige bak waar jij de kranten in kan opbergen, maar ook van trapondersteuning waardoor het bezorgen je minder energie kost.

 

De verdiensten vallen mee 

Verwacht zeker niet dat je veel geld zult verdienen met het bezorgen van kranten of folders. Je bent dagelijks waarschijnlijk slechts een uurtje bezig en je krijgt vaak een minimumloon betaald. Daarnaast zul je mogelijk ook niet elke maand de krant bezorgen. Het is dus verstandig om er maar van uit te gaan dat je enkele honderden euro’s per maand zult verdienen. Als je wat meer wilt verdienen, dan is het raadzaam om naar een andere baan te zoeken. Er zijn momenteel enorm veel vacatures in Nederland, dus het is vrij eenvoudig om een nieuwe baan te vinden. 

 

Mobiele versie afsluiten